Mükemmel Peynir Tabağı Nasıl Hazırlanır?
Mükemmel Peynir Tabağı Nasıl Hazırlanır?
Mükemmel peynir tabağını hazırlamak düşündüğünüzden daha kolay. İçeriğimizdeki ipuçlarını uygulayarak siz de 10 dakikadan daha kısa süre içerisinde kusursuz peynir tabağını hazırlayabilirsiniz.
Peynir tabağı sadece herhangi bir yemek değildir; akşam yemeğinin merkezi, güzel bir sohbetin başlangıcı, yemeye kıyamayacak kadar güzel görünen bir sanat eseridir. Bir yemekli davetin en keyifli kısmı olan peynir tabağını hazırlamak için aşağıdaki ipuçlarından yararlanabilirsiniz. Afiyet olsun!
1. Adım:Tabağınızın temelini oluşturacak 3-4 peynir seçin; bir yumuşak peynir, bir yarı yumuşak peynir, bir yarı sert peynir ve bir sert peynir. Cheddar küpleri, Gorgonzola, tütsülenmiş Gouda peyniri ve yıllanmış Asiago peyniri başlangıç için iyi bir adım olacaktır. Bir kere temel peynirleri seçtikten sonra, işinizin ana bölümü tamamlanmış demektir. Taze malzemelerden yapılmış, kaliteli ithal peynirler için şu bağlantıyı kullanabilirsiniz:
https://www.gurmenet.com/kategori/peynirler#labels=18-2
2. Adım: Peynirlerinizle eşleştirmek için birkaç çeşit et seçin. Tuzlu ve kurutulmuş et seçenekleri peynir tabağına çok yakışır. Salam, sosis ve jambon gibi et çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Daha fazla seçenek için Ardasan’ın et çeşitlerine göz atabilirsiniz: https://www.gurmenet.com/arama/ardasan
3. Adım: Peynirlerinizi servis etmek için lezzetli araçlar edinin. Kızartılmış baget ekmeği, aromalı krakerler ya da ekmek çubukları doğru tercih olacaktır.
4. Adım: Meyveler ve kuruyemişler, mükemmel peynir tabağının harika tamamlayıcılarıdır. Çiğ badem, çiğ kaju fıstığı, Antep fıstığı gibi kuruyemişler ile üzüm, yaban mersini, çilek, incir ve tüm kuru meyveler peynir tabağına çok yakışır. Bu lezzetler hem peynir tabağınızın tadını güzelleştirir hem de ona adeta bir tablo görünümü kazandırır.
5. Adım: Bu adım, tüm soslar ve eklemek istediğiniz meyveler içindir. İncir reçeli, bal, güneşte kurutulmuş domates, pesto sos, kırmızı biber turşusu, zeytin, enginar gibi lezzetleri peynir tabaüınıza ekleyebilirsiniz. Bu eğlenceli adımı peynir tabağınızda servis ettiğiniz ekmeklerle bir araya getirerek unutulmayacak lezzetler yaratabilirsiniz.
Peynir Tabağı Hazırlama
Elbette peynir tabağı hazırlarken yukarıdaki malzemelerin tamamını kullanmak zorunda değilsiniz. Evinizde bulunan malzemelere ve damak tadınıza göre daha az yiyecek kullanabileceğiniz gibi daha fazlasını da peynir tabağınıza ekleyebilirsiniz.
Tabağınızı hazırlarken öncelikli olarak tahtanıza peynirlerinizi dizin. Renk ve doku için peynirlerin altına biraz yeşillik ekleyebilirsiniz. Ardından peynirlerin rengi ile kontrast yaratmak için aralara etlerinizi yerleştirin. Sonra ekmekleriniz ve boşluğu doldurmak için kalan tüm malzemelerinizi kullanın. İşte bu kadar! Unutmayın, amacınız tahtanın herhangi bir bölümünü görmemek olmalı, peynir tabağınız yiyeceklerle dolup taşmalıdır.
Mükemmel Peynir Tabağı İçin Birkaç İpucu
1. İlk adımda anlattığımız gibi, farklı sertlik derecesinden farklı peynirleri tabağınızda bir araya getirin.
2. Aynı durum süt türleri için de geçerli. İnek, koyun ve keçi sütü kullanılarak üretilmiş farklı peynir çeşitleri tercih edin.
3. Kişi başı yaklaşık 85 gram peynir kullanın.
4. Peynir satın alırken; fındık, taze meyve, kurutulmuş meyve gibi ürünlerin alışverişini de yapın.
5. Zeytini ihmal etmeyin!
6. İnsanlara farklı kraker ve ekmek çeşitleri sunun. Dilerseniz cips de kullanabilirsiniz.
7. Peynirlerinizi misafirleriniz gelmeden önce oda sıcaklığında en az 30 dakika bekletin.
8. Görsellik için peynirlerinizin farklı formlarda (küp, dilimlenmiş, bütün halde) olmasına özen gösterin.
Hangi Peynir Hangi Şarapla Uyum Sağlar
Cheddar peyniri: Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Malbec, Pinot Noir, Pinot Gris ve Merlot.
Küflenmiş peynir ya da Gorgonzola: Cabernet Sauvignon, Riesling, Chianti, Malbec, Pinot Noir ve Merlot.
Asiago ve Parmesan: Cabernet Sauvignon, Chianti, Riesling, Sauvignon Blanc, Malbec, Pinot Noir, Pinot Gris, Shiraz ve Merlot.
Gouda: Cabernet Sauvignon, Chianti, Champagne, Riesling, Sauvignon Blanc, Malbec, Pinot Noir, Pinot Gris, Shiraz ve Merlot.